Kokeellinen nykyrunous nyt | la 8.9. klo 14

Titanikin tekstiin ja kirjoittamiseen keskittyvien tilaisuuksien sarjan aloittaa 8.9. Siru Kainulaisen ja Miikka Laihisen kaikille avoin keskustelu kokeellisesta runoudesta ja sen lukemisesta. Keskustelun aiheena on kokeellinen nykyrunous, mitä se on ja voisi olla, sekä mitä kaikkea sen lukijuus tällä hetkellä on. Iltapäivän aikana pohditaan ja saadaan vastauksia myös kysymyksiin turkulaisesta kokeellisen runouden traditiosta ja siitä, mitkä asiat kokeellisessa nykyrunoudessa ovat tällä hetkellä ajankohtaisia, niin estetiikan kuin yhteiskunnallisuuden ja instituutioidenkin kannalta.

Nyt alkavan sarjan aiheina ovat kokeellinen kirjoittaminen, runous, julkaisumuotoinen taide sekä muun muassa tekstin merkitys esitykseen perustuvissa taiteenlajeissa. Säännöllisen epäsäännöllisesti järjestettävissä tilaisuuksissa kuullaan ajatuksia tutkijoilta, taiteilijoilta, kriitikoilta ja kirjailijoilta. Samalla osallistujilla on mahdollisuus tutustua Titanikin kulloinkin meneillään oleviin näyttelyihin.

Siru Kainulainen on runouteen erikoistunut kirjallisuudentutkija, joka kirjoittaa kritiikkejä muun muassa Turun Sanomiin ja tällä hetkellä esseitä. Kainulaista kiinnostaa, mitä lukeminen oikeastaan tarkoittaa.

Miikka Laihinen on kotimaisen kirjallisuuden väitöskirjatutkija ja runokriitikko. Laihisen valmisteilla oleva väitöstyö käsittelee kokeelliseksi nimetyn suomalaisen nykyrunouden erilaisia materiaalisuuksia.

Keskustelun vetäjänä toimii runoilija, digitaalisen ja kokeellisen runouden sivusto Nokturno.fi:n päätoimittaja Virpi Vairinen.

 

Keskustelu nähtävissä Titanikin Vimeossa https://vimeo.com/titanik. Pahoittelemme äänenlaatua!