Camille Auer: Seepage | 5.-23.8.2020

Aisti- ja sisältövaroitus: näyttelyssä oleva video sisältää nopeasti vilkkuvia kuvia ja kovaa ääntä, sekä kuvia tikkien poistamisesta leikkaushaavasta. 

Kehon ääri on huokoinen. Koskettaessa pöydän pintaa, ei voida tarkkaan määritellä, mitkä atomit kuuluvat sille, joka koskee, mitkä sille, jota kosketaan. Tihkumme ympäristöömme ja ympäristö tihkuu meihin. Affektit tihkuvat lävitsemme, intohimo, epätoivo, tylsyys. Abjekti tihkuu lävitsemme, hiki, kyyneleet, hilse. 

Elektronit ovat atomin uloimpia partikkeleita. Niillä on negatiivinen magneettinen varaus, ne hylkivät toisiaan. Ne eivät voi koskaan koskea toisiinsa. Kaikki koostuu niistä. Mikään ei koskaan koske mihinkään. Koko biosfääri on saman ilmakehän sisällä. Sen molekyylien kautta kaikki koskee kaikkeen. Aika on pinta, raja jota vasten nojaamme. Se taipuu ympärillemme, tulevaisuus tihkuu menneisyyteen, menneisyys tulevaisuuteen. Nykyhetki väreilee niiden välillä, muistoista ja haaveista. 

Maisemassa ei ole läsnäoloa. Maisema on läsnäolo. Yksittäinen, jatkuva, optinen näkökulma on ihmiskeskeinen. Ymmärryksemme siitä, mitä emme ole, alkaa siitä, mitä olemme. Mikä meissä ei ole meitä. Tämä tihkuminen näyttää meille ulkopuolen ulkopuolen sisäpuolelta. 

Tämä on ASMR-video läsnäolosta, nykyisyydestä ja ihmisen pintojen huoltamisesta. Binauraalinen ääni tuo lähelle ja vie kauas. 

Taiteilijan työskentelyä tukee Taiteen edistämiskeskus. 


Camille Auer on turkulainen taiteilija, kirjoittaja ja esiintyjä, jota kiinnostaa kitka, taipuminen ja hajoaminen, sekä transvallankumous. Ääni, teksti, liikkuva kuva ja suora toiminta ovat hänen työvälineitään. 


Näyttely avataan yleisölle ilman avajaisia keskiviikkona 5.8. Titanik on avoinna ti-pe klo 12–18 sekä la-su klo 12–16. Tarvittaessa rajoitamme yleisön määrää tilassa siten, että yleisö saa kokea näyttelyn turvallisesti riittävillä turvaväleillä.