Laura Jantunen | Keltanen | 11.–23.12.2020

Näyttely avautuu perjantaina 11.1.2020 klo 12:00, ilman avajaisia.

Esitykset:
Pe 18.12. klo 17.00 (Täynnä)
La 19.12. klo 15.00 (Täynnä)
Su 20.12. klo 15.00 (Täynnä)
Ke 23.12. klo 15.00 (Täynnä)

Yleisörajoituksista johtuen pyydämme ilmoittautumaan etukäteen sähköpostitse: info@titanik.fi

Esityksen kesto n. 35 min.

Ilmainen sisäänpääsy.

Keltanen on vierailu maailmaan, jossa oleminen on aistimista. Aistikokemuksen hetkellinen luonne kuljettaa innostumiseen, löytämiseen, unohtamiseen ja ajassa olemiseen. Teos kokoaa ja unohtaa kokoamansa. Pulpahtaa ja poistuu.

Keltanen on tanssiteos ja ryijyinstallaatio. Sen alkusysäyksenä on ollut ihastuminen keltaiseen väriin, jota teoskokonaisuus avaa subjektiivisen aistimellisen kokemuksen kautta, muuntaen kokemuksen olio kerrallaan jaettavaan muotoon. Teoskokonaisuus tarkkailee aistihavaintoja suhteessa synesteettisiin kokemuksiin. Näyttelyn ryijyt ovat syntyneet tiiviissä vuorovaikutuksessa teoskokonaisuuden liikkeellisen maailman kanssa ja ne toimivat koreografisena elementtinä.

Teos luonnehtii maailmaa, jossa aistit elävät erilaisina liikkeinä, pintoina ja ääninä. Teokseen kuuluu Milka Luhtaniemen Kokonaan toinen paikka – runojulkaisu, joka liikkuu havaintokokemuksen tuottamilla assosiaatiopinnoilla sekä Mitja Nylundin luoma äänimaisema.

Laura Jantunen on luonnon muutoksista ja tapahtumista innostuva monialainen taiteilija. Hänelle värit, materiaalien tuntu, liike ja aistit sekä tilojen lempeät tunnelmat tuovat suunnatonta iloa. Teoksissaan hän tutkii liikettä, kokemusta ja havaintoa filosofisina kysymyksinä, soveltaen filosofiasta, erityisesti fenomenologiasta nousevaa ajattelua taiteeseen.

Ryijyt, koreografia, esiintyminen, puvustus – Laura Jantunen
Runot, dramaturgia – Milka Luhtaniemi
Äänisuunnittelu – Mitja Nylund
Ääninäyttelijät – Janna Loukas, Veli-Matti Ikävalko ja Reetta Rönkä
Teoksessa kuultava kappale – J. S. Bach: Partita No. 1 in G minor, I. Allemanda
Residenssit – Soome instituut yhdessä Vaba Lavan (Narva) kanssa Wihurin säätiön tuella, Mustarinda, Ehkä
Julkaisun paino – Rooftop press